При липса на термостат, настройката на отоплителната и климатичната система би била непълна

Това устройство прави възможно да се зададе желаната температура. Ако не е термостат, всеки път, когато трябва да настроите температурата в кабината, трябва да го направите ръчно. Трябва да се отбележи, че термостатът, който от друга страна измерва правилото в система, ток и температура, така че желаната температура да се постигне чрез охлаждане или нагряване. Измерването се извършва с помощта на т.нар. Термичен датчик.

Благодарение на съответния контролен блок се изчислява колко въздух желаният резултат трябва да се нагрява или охлажда, като се вземе предвид текущата температура на купето. Ако автомобилът е оборудван с климатик, охлаждането може да се комбинира с нагревател. Това също така позволява да се получи допълнителен ефект от изсушаването на околния въздух. Всмуканият въздух от околната среда и последващият обмен с консумирания въздух винаги правят възможно наличието на чист въздух.

Може да се монтира в охлаждащата тръба на климатика. Самият термостат е подреден в гъвкав маркуч и поради това лесно може да бъде заменен при повреда. Но преди да го направите, ще получите цялата течна охлаждаща течност, която да извлечете, и след това да я замените. В нашия онлайн магазин ще откриете голям брой резервни части (напр. Изпарител, рамо на чистачките, скоростна кутия, централно заключване, бобина) за повечето автомобилни марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *