Каквато и да е отклонение от това правило може да доведе до износване

Някои компоненти, които в миналото са били включени във всички енергийни системи като стандартни елементи, който в момента не се използват. бобината, обаче, тя винаги е била основен елемент: първата стъпка, за да може да задвижи колата. Всеки път, когато контактният ключ се поставя в първата позиция, батерията предава необходимата напрежение към бобината. Ако използвате стартер, високото напрежение след това се предава чрез дистрибутора или кабела за запалването или директно към свещите.

Благодарение на сравнително проста структура: основна стомана и две намотки, 12-волтов на борда напрежение се преобразува в 35000 или повече волта. Какво се случва, е, че вътре в първичната намотка форми магнитно поле, което се предава през вторичната намотка ядрото стомана. Също така трябва да се отбележи, че високото напрежение изисква се произвежда незабавно в момента, в който се прекъсва текущата поток. След това напрежението оставя бобината и се разпределя на свещите. Това е очевидно, че този процес е доста опасно. Напрежението може да доведе до пожар или токов удар. И двете от тези рискове може да бъде избегнато, ако бобина запалване е снабдена с изолационен корпус. Това, което се отнася и за свещи кабели, щепсели, дистрибутори и запалителни. По този начин, бобината е практически недосегаем за носене. Най подложени на износване са кабелите, дистрибутора и търговските обекти. Затова е жизнено важно да се купуват само части тествани и сертифицирани.

Всеки вид отклонение от това правило може да доведе до износване или намаляване на продължителността на работа на цялата система за запалване. В допълнение, при горенето може да се извърши по един перфектен начин, само когато искрата е достатъчно мощен и се прехвърля в точното време. Тъй като в днешно време всеки свещ е снабдена със собствен бобина, опасностите са намалели експоненциално. Ако търсите парчета от качествени части посетете нашия онлайн магазин, където ще намерите всичко необходимо: спойлер, изпарител, чистачка мотор, дистрибутор и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *